Kulturni dnevnik

Povodom obeležavanja 80 godina kolekcije, "British Council" priređuje izložbu "Žena po meri društva" koja obuhvata dela naših slikara, od Katarine Ivanović, Save Šumanovića pa do Cuce Sokić, sa radovima engleskih umetnika. Izložba se otvara 28, u Novom Sadu, u Galeriji Matice srpske. Tim povodom gost je kustos izložbe, Jelena Ognjanović.

Beogradska premijera Aristofanove komedije "Pluto", u režiji Nikite Milivojevića, održana je u Centru "Sava".

U Studentskom kulturnom centru otvoren je 16. Međunarodni salon stripa, jedna od najznačajnijih smotri devete umetnosti u regionu.

Razgovarali smo sa Karenom Šahnazarovim, čuvenim ruskim rediteljem, scenaristom i producentom, koji u Beogradu boravi povodom premijere filma "Ubiti po viđenju".

U Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" otvorena je izložba novih slika, skulptura i crteža profesora Velizara Krstića.

Nova sezona u "Madlenijanumu" počela je premijernom obnovom opere "Pajaci" Ruđera Leonkavala, u režiji priznatog ruskog reditelja Jurija Aleksandrova.

Vodimo vas u švajcarski grad Vevej, na festival umetnosti gde se šest godina okupljaju umetnici iz celog sveta. Slikari i fotografi izlažu u gradskim četvrtima i takozvanom uličnom umetnošću, unapređuju kulturu življenja.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar