RTS ordinacija

U prvoj emisiji treće sezone RTS ordinacije za naciju govorićemo o migreni i neobičnim glavoboljama, razjasnićemo zablude o fitoterapiji tj. terapiji biljkama, a naučićemo i kako se pravilno pere i priprema voće i povrće.

Prva tema emisije je glavobolja. Glumica Iva Štrljić otkriće nam koliko su napadi migrene strašni i kako ih prevazilazi, a neurolog dr Ivan Mihaljev će nam objasniti kako se migrena i druge glavobolje mogu lečiti. Čućete mnogo zanimljivih i korisnih informacija, npr. kakve veze ima serotonin sa glavoboljom, ali i da li jagnjetina pomaže ili odmaže.

Istine i zablude su o fitoterapiji. Od nutricioniste i fitoteraputa Verice Todorović saznaćete koje su bilje antikancerogene, kada mogu biti opasne, koliko čaja maksimalno možete uzimati u toku dana i još mnogo toga što ćete moći da primenjujete odmah.

U delu emisije Hrana kao lek, nutricionista Mirjana Ljutić Jezdimirović, objasniće kako bi trebalo prati grožđe, kako jagode i maline, a kako jabuke i pomorandže. Saznaćete koji delovi zelene salate su najbogatiji vitaminima, koje povrće ide u vruću, a koje u hladnu vodu i još mnogo toga.

Urednik i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Petar Stanojlović.

broj komentara 0 pošalji komentar
RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Nedeljom u 14 sati na RTS1 publika već sedmu godinu zaredom daje poverenje gostima Marije Popović i njenoj jedinstvenoj emisiji koja je posvećena zdravlju. U svakom izdanju emisije, na zanimljive načine saznajemo kako da ga očuvamo i unapredimo, a o važnim temama govore renomirani lekari, farmaceuti, nutricionisti i drugi dokazani stručnjaci kao i javne ličnosti, koje svojim primerom opominju ili prenose sopstvena iskustva. [ detaljnije ]