Ovo je Srbija

Trenutno je više od 6.000 dece izmešteno iz svojih porodica i detinjstvo provodi u institucijama socijalne zaštite ili u hraniteljskim porodicama. Razloga je više: od zanemarivanja i zlostavljanja do nasilja u porodici i siromaštva.

Na području Kraljeva raspisan je konkurs za dodelu 15 podsticaja od 250.000 dinara za seoska domaćinstva u kojima poljoprivrednu delatnost obavlja žena, kao nosilac, ili kao član.

Cena ogreva dostigla je 50 evra po metru kubnom drveta što je dovelo do sve češćih krađa šuma u okolini Kruševca. U Gaglovu nadomak grada na Resavi, vlasniku šume je tokom leta posečeno 4 hektara. Šteta je ogromna i iznosi preko 20.000 evra.

Posle kancelarije u centru grada, članovi Udruženja za pomoć osobama sa autizmom iz Šapca, do kraja godine, trebalo bi da dobiju i objekat za boravak dece. Plac je poklonila crkva, a pomoć u izgradnji objekta od 140 kvadratnih metara pružiće im Fondacija "Humano srce Šapca", lokalna samouprava i privrednici iz tog kraja.

Narodna biblioteka u Leskovcu, već pola veka organizuje akciju "Dobrodošli prvaci" , u kojoj besplatne članske karte dobijaju svi đaci prvaci na teritoriji grada kako bi deca i njihovi roditelji mogli da čitaju od malih nogu.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Dragana Živojnović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar