nedelja, 07. okt 2018, 11:00
Znanje imanje
Sreća je da se zajedno budi svest o tome šta i koliko jedemo, ali i kako proizvodio hranu.
Srbija nudi velike mogućnosti za biotrpezu i ekoturizam Zato, u ovom izdanju "Znanja imanja" probamo tvrdi sir od kozjeg mleka sa bademom i grožđem, na farmi Bela Reka, podno Homolja. Pratimo i obilazimo stada koza i ovaca i kako raste prva ekološka kuća od konoplje.
Upoznajemo Anu Čupiuć, ona je doktorka i majka četvoro dece. Na Kosmaju proizvodi organsko voće i povrće. Dobitnica je nagrade Milena Tatar u Sopotu.
Saznajemo kako se goste i uživaju ljubitelji slou fuda iz Italije kod domaćina u Donjem Milanovcu.
Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić
Novinar: Dragana Popov
Autor:
RTS
Hrana je naša potreba i zadovoljstvo, a kako da postane dobar biznis? Da li je u poljoprivredi izvozna šansa Srbije i koliko je prepoznajemo? [ detaljnije ]
komentari