Magazin Srbije na vezi

U Gaboroneu, glavnom gradu Bocvane, privode se kraju radovi na izgradnji drugog srpskog pravoslavnog hrama na tlu Afrike. Očekuje se da patrijarh srpski Irinej osvešta novu crkvu.

Iz Gaboronea se javlja Vladimir Pribil, predsednik Srpske zajednice u Bocvani.

Gosti Magazina su Branko Stefanović, arhitekta, koji je detinjstvo i ranu mladost, sa porodicom proživeo upravo u Južnoj Africi i Bocvani, i Ninoslav Trajković, koji je vođen humanitarnim ciljem, prešao svojim jugom „Rinom" oko 16 hiljada kilometara, vozeći od Egipta do Južnoafričke republike.

Dr Vladimir Kojović, sa Instituta za majku i dete u Beogradu, boravio je na Univerzitetu u Zambiji, u Lusaki, gde je obavljao operativne zahvate kao deo humanitarnog angažovanja, i održao predavanje iz oblasti rekonstruktivne urologije. Njegov domaćin u Zambiji je jedan od tamošnjih vodećih urologa, bivši student Medicinskog fakulteta u Beogradu, dr Nenad Spasojević. Doktori Kojović i Spasojević se iz Zambije javljaju za Srbiju na vezi.

Na nedavno održanoj Milanskoj nedelji mode, modna dizajnerka iz Vrnjačke Banje, Nataša Župac, izazvala je veliku pažnju i pobrala pohvale stručnjaka i medija, za kolekciju „Azbuka". Deo kolekcije videće i gledaoci Magazina.

Lena Kovačević je muzička gošća emisije. Ne propustite da je čujete uživo u našem studiju.

Urednice emisije Jelena Đorđević Popović i Mirjana Nikolić
Muzički urednik Branka Lolić
Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar