Ovo je Srbija

Oktobar je proglašen za mesec starih. Zbog toga, ali i zbog predstojeće zime, kruševačka lokalna samouprava i aktivisti Crvenog krsta počeli su sa podelom pomoći za stare i nemoćne u selima tog kraja. Koliko će ljudi dobiti pomoć, šta im još sleduje do početka i tokom zime, iz priloga Dragoslava Gogića.

U Srednjem Banatu otkupljivači u kamionima vraćaju šećernu repu koja je počela da truli jer je u zemlji bilo dosta vlage. Kako će to uticati na cenu šećera, iz priloga Sime Budimira.

Na Zlatiboru se održava skup o tome kako iskoristiti prirodne resurse tog kraja za proizvodnju organske hrane. Više detalja iz priloga Natalije Vidić.

Za razliku od prethodne, ova školska godina počela je bez problema i za decu iz Prihvatnih centara za migrante. Koliko su naučili srpski jezik, imaju li teškoća u savladavanju gradiva, izvestiće Miljana Nikolić.

U Čačku se održava 29. memorijal posvećen slikarki Nadeždi Petrović. O temama koje  pokreću umetnike, o granicama izražajnosti i mogućim pravcima u slikarstvu, iz priloga Slađane Miletić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrović i Ljiljana Ivanović
Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

ovo_je_srbija

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]