Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je reditelj Kokan Mladenović čija će adaptacija predstave "Na Drini ćuprija", po motivima romana Ive Andrića, biti izvedena za par dana na 18. Seoul Performing Arts Festival u Južnoj Koreji.

Zbirka umetničkih dela Nedeljka Gvozdenovića iz legata u Mostaru izložena je u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

U atrijumu Narodnog muzeja Srbije predstavljen je Pravilnik o uslovima za digitalizaciju kulturnog nasleđa a zatim uručene nagrade za unapređenje procesa digitalizacije u toj oblasti.

Na početku sezone Simfonijskog orkestra RTS, koncert u Kolarčevoj zadužbini otvorila je kompozicija akademika Ivana Jevtića naslovljena "Za život i mir".

Nova knjiga dr Nevena Cvetićanina "Slepe ulice istorije" istražuje kako je srpsko društvo kao jedno nedovršeno društvo izloženo negativnom istorijskom krugu u kome nedovršene elite prave nedovršene društvene ustanove.

U Kulturnom dnevniki predstavljamo i delo koje na satiričan način predstavlja blisku budućnost - reč je o romanu "logoreja Balkanika" autora Branka Dimitrijevića.

Uoči četiri i po veka od smrti Pitera Brojgela Starijeg, u bečkom Umetničko-istorijskom muzeju otvorena je izložba posvećena ovom slikaru flamanske renesanse.

O dometima novog scenskog čitanja "Balkanskog špijuna", komedije Dušana Kovačevića u Narodnom pozorištu u Beogradu, reč kritike daje Ana Tasić.

Urednik Neda Valčić Lazović
Realizator Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]