Srbija na vezi

Izbori u Bosni i Hercegovini: očekivani ili rezultati iznenađenja? Svakako, jedna od važnih za region.

Opšti izbori u Bosni i Hercegovini održavaju se u nedelju 7. oktobra. Dan posle komentarišemo, ne samo izbore, već i sve druge važne teme o kojima ovih dana pišu mediji u regionu. Gost nam je generalni sekreta Naprednog kluba Igor Vuković

Posle operacije "Oluja" (4.i 5. avgust 1995.) u kojoj je proterano preko 250.000 Srba sa svojih viševekovnih ognjišta, u selima Varivode, Gošići, Grubori, Kijani i dr. počinjeni su zločini nad Srbima koji su samo hteli tu da ostanu, tu gde su oduvek bili. I ove godine održan je pomen nevino stradalim. Događaj su zabeležile kolege iz Tv produkcije ZVO Vukovar.

Srpski nacionalni savet Crne Gore donirao je jedno od tri zvona za crkvu Svetog Lazara u Andrićgradu. Da je najveći dar ulaganje u svoj narod, posebno njegovu duhovnost, svedoči i priča koju su pripremile kolege iz Srpske Tv Crne Gore.

U Mađarskoj je održan Mesec srpske kulture, a u okviru manifestacije i veče ljubitelja i stvaralaca književnih dela. O tome izveštava direktorka Srpskog kulturnog centra u Budimpešti Diana Kondić.

Vindzor, grad na jugu Kanade, samo reka deli od Amerike.Ovaj grad postao je dom nekoliko hiljada ljudi srpskog porekla koji su se ovamo doselili između dva svetska rata i,potom, u velikom talasu sredinom devedesetih godina. Zapis iz crkveno školske opštine Sv. Dimitrija u Vindzor, napravila je naša dopisnica iz Kanade Branka Dikanović Trbojević.

Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić

Reditelj Ernestina Gligorijević

 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar