Ovo je Srbija

Iz Jagodine će se mesečno izvoziti pedeset tona pilećeg mesa u Kinu. Ugovori su sklopljeni, a kada će početi isporuka u izveštaju Vesne Lazić.

Kako protiče jesenja setva pšenice? Suša i visoka cena dizel-goriva usporavaju setvu u srednjem Banatu. Izveštava Mile Novaković.

U Mesnoj zajednici Donja Trepča puštena je u rad vodovodna mreža sa sistema Rzav. Pre trinaest godina meštani su se angažovali da reše problem vodosnadbevanja i priključka na vodosistem Rzav i sami finansirali nabavku priključaka.

Kako je izgledao društveni život u Banji Koviljači u vreme Kraljevine Jugaslavije i ko je sve posećivao banju - u knjizi Vladimira Vulovića, a šta će značiti otvaranje zgrade za cikloturizam na graničnom prelazu u Srpskoj Crnji, u prilogu Sima Budimira.

 U Jošaničkoj Banji - Dani Milunke Savić. Meštani, rođaci i poštovaoci heroine iz Prvog svetskog rata prošetaće od njenog spomenika do njene rodne kuće u Koprivici. Sa njima je i kolega Dušan Jemuović.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku
Urednici emisije:
  Ljiljana Ivanović i Vesna Manojlović
Voditeljka: Dragana Anastasijević
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva:
 Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija   

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]