Jutarnji program

Hleb je i dalje naša osnovna namirnica i po potrošnji smo u samom evropskom vrhu. Najviše se jede beli, ali u psolednje vreme sve je više takozvanih specijalnih vrsta hleba. Od čega sve zavisi kakav hleb jedemo, da li ga neko mesi bolje od nas i kako se hleb uklapa u zdravu hranu, o tome razgovaramo sa doktorkom Jasnom Mastilović, prehrambenim tehnologom i inžinjerom Lazarom Popovićem, stručnjakom za pekarsku tehnologiju.

Železnica Srbije trenutno koriste tri različita centra za daljinsko upravljanje saobraćajem vozova, koji nisu objedinjeni u jedinstven sistem. Zato je osnivanje Jedinstvenog dispečerskog centra u Republici Srbiji od višetsrukog značaja. Najnovija rešenja u toj oblasti primenjuju Ruske državne železnice, koje će poslužiti kao primer Železnicama Srbije. Gost Jutarnjeg programa je Mansurbe Sultanov, zamenik direktora RŽD Internešnl.

"Jutro će promeniti sve", ali tek od ponedeljka, 8. oktobra, uveče od 22 sata. Samo vam se čini da je ova rečenica nelogična, ali kada se zna da tada počinje emitovanje nove serije RTS-a, pod tim nazivom, onda je sve na svom mestu. Na mestu gosta Jutarnjeg programa je Nikola Rakočević, glumac, koji će nam ispričati svoju priču o jutru.

Dobrom pesmom završavamo današnju emisiju. U gostiima nam je Nada Jovanović, koja na svoj način neguje tradicionalnu pesmu, a naša muzička produkcija PGP RTS, sve to beleži.

Urednik emisije: Duško Nikolić, voditelj: Dušica Spasić

broj komentara 0 pošalji komentar