Ovo je Srbija

U znak sećanja na četvoricu kolega iz Šapca, koji su pre 28 godina poginuli na Baniji - Zorana Amidžića - urednika dopisništva, Bore Petrovića - snimatelja, Dejana Milićevića - asistenta snimatelja i Sretana Ilića - urednika Radio Šapca - taj grad dobija Novinarski kvart sećanja. Na stradale kolege i one koji su se borili za ovaj kvart podsetiće nas Gordana Manjenčić.

Povodom Dana grada Užica otvara se izložba predmeta iz zaostavštine Slobodana Penezića Krcuna, narodnog heroja iz Drugog svetskog rata i kontroverznog oficira Ozne o kome dugo nije smelo da se govori. Prilog priprema Natalija Vidić.

Kako Piroćanci sarađuju sa svojim susedima Bugarima, koliko oni utiču na privrednu sliku grada i koliko dopinose razvoju vikend-turizma, istraživala je Maja Mijalković.

Nemačke organizacije GIZ i Help poslednjih godinu dana omogućile su znatnom broju mladih ljudi iz Medveđe da počnu da se bavi pčelarstvom. Koliko se investicija isplatila, iz priloga Svetlane Panić Conić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije:  Gordana Petrović i Ljiljana Ivanović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]