Srbija na vezi

Gledaćete...

Srbi u Atlanti dobili su novi prostor za bogosluženje. Povodom osvećenja novog hrama, održan je bogat dvodnevni program. Iz Atlante izveštava Aleksandra Žigića.

Na poziv Srpske nacionale akademije u Torontu je nekoliko dana boravio Miodrag Jakšić, predsednik Matice iseljenika, arhitekta i pesnik. Jakšić je u Torontu predstavio svoju zbirku pesama „Imam još samo vremena da te volim", na srpskom i engleskom jeziku. Iz Toronta se javlja Branka Dikanović Trbojević.

Savez Srba Francukse je krovna organizacija svih klubova, udruženja i pojedinaca na teritoriji Republike Francuske. U junu ove godine izabrano je novo rukovodstvo. Gosti emisije su predsednik Saveza Srba Francuske Đuro Ćetković i predsednik Odbora za kulturu Petar Gojković.

Povodom obeležavanja 100 godina primirja u Prvom svetskom ratu udruženje ''U ime živih'' sa svojim horom i orkestrom ''Knjaz Miloš'' podarilo je publici koncerte u Beogradu, Italiji i Švajcarskoj. Gost emisije predsednik Poslovnog saveta udruženja ''U ime živih'' prof. dr
Mihajla Rabrenovića.


Urednik i voditelj Boban Kovačević
Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar