Ovo je Srbija

U Braničevskom okrugu petina obradivih površina izgorela je u požarima koje su uglavnom izazvali poljoprivrednici. Osim njiva, oštećeni su voćnjaci i vinogradi, ali i dve vikendice na Srebrnom jezeru. Stručnjaci smatraju da kaznena politika nije dovoljno oštra, jer zemljište ne može da se oporavi naredne tri godine. Izveštava Novica Savić.

Privredna slika Raške trebalo bi da se promeni nakon najvljenog dolaska nekoliko velikih investitora. Šta od toga očekuju privrednici, koliko je nezaposlenih u ovom kraju i kakva sudbina čeka preduzeća koja godinama imaju finansijske probleme, istražuje Dušan Jemuović iz Novog Pazara.

Kraljevo je grad sa najviše naselja u Srbiji. Međutim, brojni putevi, ulice i seoski sokaci još nemaju zvanični naziv. U skladu sa Uredbom Vlade Srbije sve kuće na selu i u gradu, od sada, moraju imati brojeve, a ulice nazive. Više u priči Nemanje Jakovljevića.

Amerikanka Šila i Sremac Bojan Kanja doselili su se pre nekoliko godina u Bingulu kod Šida. Odlučili su da u Srbiji osnuju prorodicu. U razgovoru sa našim reporterima Šila govori o svojim planovima i zbog čega je zavolela Srbiju.

U Rumi se održava Međunarodni rukometni turnir veterana na kome učestvuje oko 300 rukometaša iz svih nekadašnjih jugoslovenskih republika. Izveštava Tanja Dimitrić Mijailović.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i GordanaPetrović

Voditeljka:  Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

broj komentara 0 pošalji komentar