Srbija na vezi - region

Glavna tema večerašnje emisije jeste Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, najprestižnija književna smotra u Jugo-istočnoj Evropi, koja se već po 63. put u kontinuitetu održava u glavnom gradu Srbije, a koja će i ove godine okupiti veliki broj domaćih i stranih izdavača i pisaca. U emisiji će pre svega biti reči o tome kako su na ovogodišnjem sajmu nastupili srpski pisci i izdavači iz regiona i dijaspore.

Gosti emisije, poznati akademski slikar iz Firence Mladen Karan, rodom iz Potkozarja u Republici Srpskoj, i direktor Srpskog kulturnog i informaciong centra u Budimpešti Milan Đurić, govoriće o svojim utiscima sa Sajma knjiga, o srpskim piscima i izdavačima iz regiona i sveta, kao i o samom svom nastupu na ovogodišnjem sajmu.

U drugom delu emisije pored ostalog saznaćemo kako funkcionišu tek obnovljene područne škole u Novom Gradu, na krajnjem zapadu Republike Srpske, koje su zajednički finansirale Vlada Srbije i Kabinet Predsednika Republike Srpske. Takođe ćemo se upoznati i sa funkcionisanjem srpskih škola sa područja Osječko-baranjske županije u Hrvatskoj.

Ovogodišnji tradicionalni Krajiški likovni salon predstaviće nam predsednik KUD „Zora" Nikola Cerovac.

Urednik i voditelj emisije Miroslav Karlica.

Dežurni urednik Tatjana Adamović.

Reditelj Ernestina Gligorijević.

broj komentara 0 pošalji komentar