Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je čovek koji je obeležio najvažniji period jugoslovenskog kulturnog prostora, pisac i književni kritičar Igor Mandić, koji na ovogodišnjem Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstavlja svoju novu knjigu, "Besmrtni dnevnik".

U Kulturnom dnevniku o 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

U Zaječaru su završeni 27. Dani Zorana Radmilovića.

U Vranju su počeli 38. "Borini pozorišni dani" u okviru kojih će u glavnom programu biti izvedeno šest predstava.

U beogradskom Studentskom kulturnom centru premijerno su izvedene savremene plesne predstave Đurđije Jelenković i Luke Stojkovića. Reč je o koreografijama prošlogodišnjih dobitnika nagrade "Ohrabrenje" Festivala koreografskih minijatura.

Elena Ferante je trenutno jedan od najčitanijih pisaca na svetu. Njena napuljska tetralogija započeta knjigom "Moja genijalna prijateljica" prodata je u više od 5 miliona primeraka. Identitet joj je misteriozan, a o tom fenomenu snimljen je i film "Groznica Ferante" koji je premijrno prikazan u Beogradu, Subotici, a večeras i u Novom Sadu. Tim povodom gost Srbije je reditelj filma Đakomo Durzi koji za Kulturni dnevnik govori o fenomenu Ferante.

Rim velikom izložbom u monumentalnom zdanju Vitorijano odaje omaž ocu pop-arta Endiju Vorholu, a povodom 90 godina od rođenja i tri decenije od smrti umetnika, vizionara da će "svako imati svojih 15 minuta slave."

Urednik: Vojka Pajkić Đorđević
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar