Kulturni dnevnik

Povodom početka 34. Džez festivala, koji traje od 25. do 29. oktobra, gost je Vojislav Pantić, član Odbora Festivala.

Otkrivamo nova izdanja i vredne domaće i strane pisce, goste 63. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu.

Povodom obeležavanja dvesta godina od objavljivanja rečnika Vuka Stefanovića Karadžića, u Svečanoj sali SANU predstavljen je Rečnik srpskohrvatskog književnog narodnog jezika.

Domaći igrani film "Južni vetar", reditelja Miloša Avramovića, premijerno je prikazan u Beogradu, u Centru "Sava".

U okviru Sajma knjiga biće održan Okrugli sto "Adaptacija velikih proznih dela za pozorište" na kome učestvuju Boro Drašković, Nebojša Bradić i Vule Žurić.

Nova sezona u Šabačkom pozorištu počela je premijerom predstave "Pretposlednja panda ili statika", u režiji Maksima Miloševića.

U Galeriji Radio-televiziji Srbije izložena je monumentalna slika Nebojše Đuranovića "Krunisanje Stefana Prvovenčanog".

Vodimo vas u Berlin na Festival svetlosti, jadan od najzanimljivijih kulturnih događaja, na kome se svakog oktobra okupi stotine umetnika i hiljade posetilaca iz celog sveta.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Maja Mandić

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]