Kulturni dnevnik

Katedra za muzikologiju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu obeležava 70 godina rada konferencijom "Kontekstualnost u muzici" koja se od 25. do 27. oktobra održava u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca.

Na 63. Sajmu knjiga biće predstavljena nova, kapitalna izdanja SANU, kao i knjige koje su uoči ove manifestacije objavili akademik Matija Bećković i reditelj Emir Kusturica.

Izložba Aleksandra Đurića pod nazivom "Slike vremena" biće otvorena u galeriji ULUS. Izložba objedinjuje radove Aleksandra Đurića nastale u prethodne tri godine izvedene kombinovanim postupkom sa finalnom realizacijom štampe na različitim materijalima, platnu, papiru, foreksu.

U Galeriji RTS nastupa gudački kvartet TAJJ. Reč je o koncertu iz ciklusa "Gudači u galeriji" kojim Radio Beograd 2 obeležava 60 godina postojanja.

Svečana akademija posvećena Vuku Karadžiću i 200 godina od štamanja prvog Srpsko-nemačko- latinskog rečnika u Beču održana je na Bečkom univerzitetu.

Pisac Vladimir Pištalo predstavio je svoju knjigu "Sunce ovog dana, pismo Andriću" u Bostonu. Za knjigu koja je "promenila čitanje Andrića" vladalo je veliko interesovanje čitalaca u hramu Sveti Sava u Kembridžu.

Gost Kulturnog dnevnika je književnica Gordana Ćirjanić.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar