Ovo je Srbija

Ako se roditelji odluče da njihovi najmlađi dele pozivnice za rođendan u vrtiću ili školi, moraće da pozovu celo odeljenje ili grupu, kako predviđa novi Pravilnik o suzbijanju diskriminacije u školama i vrtićima. Šta kažu roditelji i nastavnici u Loznici, Vršcu i Vranju o ovom pravilniku, koji se primenjuje od 1. septembra ove godine.

Pod pritiskom dela javnosti i sveštenika Žičke eparhije, kompanija, koja je izgradila novi trg sa kružnim tokom u Vrnjačkoj Banji i gradi hotel sa 5 zvezdica, odustala je od namere da na trgu postavi kip paganskog boga Peruna.

Na Staroj planini počinje međunarodni kongres, Zaječarski simpozijum interventne kardiologije. Učestvuju predavači, lekari iz zemlje i inostranstva, a predstaviće više od trideset stručnih radova. Biće prikazane i četiri kompleksne intervencije ali i rezultati medicinskih tehničara koji su vezani za angio salu.

Narodna biblioteka u Velikom Gradištu, mlađa je od Narodne biblioteke Srbije samo 16 godina i obeležava 170 godina postojanja. Toliko je stara, da ne mogu da nađu ni dokumentaciju, već su im izvor Serbske novine koje čuva Matica Srpska.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Ljiljana Ivanović 

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]