Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika, vizuelni umetnik Vuk Vidor, povod izložba u galeriji Novembar "Svi su napustili sobu i ostajem sam sa praznom čašom u ruci". Izložba govori o prijateljstvu, ljubavi, muzici, EKV-u.

Pod sloganom "Bez granica" u Domu omladine Beograda od 25. do 29. oktobra održava se 34. Beogradski džez festival. Tradicionalno, na Sajmu knjiga ocenjena je godišnja izdavačka produkcija. Najboljima su dodeljene nagrade. Za Kulturni dnevnik govori reditelj Emir Kusturica. Povod nova knjiga "Šta mi ovo treba". Sa ciljem da beogradskoj publici približi stvaralaštvo jedne od najvećih umetničkih ličnosti novije istorije umetnosti galerija Arte nastavlja izlagačku sezonu izložbom "Džamonja - skulpture i projekti". U Jugoslovenskoj kinoteci održava se tematski ciklus "Glavna železnička stanica i film". Kulturni dnevnik predstavlja japanskog umetnika Jasumasu Marimuru.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar