Tijanić: Niko kao ja

Pet godina posle smrti utisak je da će Srbi još dugo čekati na nekoga poput Aleksandra Tijanića. Niko i nikad kao on. Nažalost. Ili na sreću?

Nadao se da će da umre igrajući basket. Iako mu je omiljena istorijska ličnost bio Stevan Sinđelić on nije bio od onih koji će da puca u bure baruta. Čak ni ako su u tom buretu svi njegovi neprijatelji, čiji spisak je smatrao svojom najvećim dostignućem. Oni su o njemu mislili tačno ono što nije bio. On je voleo da ga ne vole ali je želeo da ga čitaju. Izluđivao je mnoge a njega je izluđivao profil srpskog novinara u ovom veku.

Gorislav Papić
Gorislav Papić

Kakav je novinar bio Tijanić? Kako je postao jugoslovenska medijska zvezda? Šta je pisao kad se raspadala Jugoslavija? Kakav je bio njegov odnos sa Miloševićem i Mirjanom Marković, kakav sa Đinđićem a kakav će posle 2000. da bude sa novim srpskim liderima? Da li je bio srpski nacionalista? Kako je igrao basket? A kakav je bio u kafani?

U specijalnoj emisiji Oko: "Tijanić, niko kao ja" o Aleksandru Tijaniću i jednom burnom vremenu govore: Denis Kuljiš, Nenad Lj. Stefanović, Teofil Pančić, Ljiljana Smajlović, Goran Milić, Zdenko Tomanović, Aleksandar Stanković, Haris Džinović, Vladan Mihajlović i Srećko Jarić.

Autor emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar