Kulturni dnevnik

Povodom obeležavanja jubileja 70 godina Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu u četvrtak 1. novembra u Galeriji RTS-a biće otvorena izložba istaknutih profesora, saradnika i ličnosti koje su doprinele radu i ustanovljenju ove značajne institucije kulture naše zemlje. Tim povodom gost kulturnog dnevnika je dekan Fakulteta primenjenih umetnosti i jedan od kustosa izložbe Daniela Fulgosi.

Novi svetski fenomen krosovera između klasične i pop muzike, mađarski pijanista Peter Bence nastupio je u Kombank dvorani.

Multimedijalna izložba "Locus Suspectus", umetničkog para diSTRUKTURA, koja se bavi  iščitavanjem atentata na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda, odnosno kako prostor pamti događaje kroz vreme, otvorena je u galeriji Doma omladine Beograda.

Za Kulturni dnevnik govori Hans Ulrih Obrist, Umetnički direktor galerije Serpentine u Londonu.

U Beogradu je premijerno prikazan film "Boemska rapsodija" koji donosi biografsku priču grupe Queen i njihovog frontmena Fredija Merkjurija.

U londonskoj galeriji Tejt Britan otvorena je izložba jednog od najznačajnijih predstavnika pre-rafaelitske umetnosti, Edvarda Bern-Džounsa.

Urednik: Vojka Pajkić Đorđević
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Branislav Bane Popović

broj komentara 0 pošalji komentar