Na veslu priča: Kratka slika

Olivera Skoko

Danas je nadrealizam tako romantičan. Eskapizam takođe. Zato što se od realnosti ne može pobeći. Drveće u vodi i ribe na grani... Ko ti je zabranio da sanjaš? Gde je taj zakon koji brani da deluješ za opšte dobro i lepotu? Bura prljavštine koju je šljam proizveo i letnja bonaca bez riba. A da u priču krenemo baš iz tog mira? Velikim zamahom vesla, napred u nemoguću lepotu!

 

Olivera Skoko rođena je 1974. u Zrenjaninu. Književnica je i istoričarka umetnosti. Kustos je Narodnog muzeja u Zrenjaninu. Objavila je dva romana „Perast-Amsterdam“ i „Korčulanski đir“ i veliki broj naučnih radova.

 

TREJLER: https://youtu.be/RR4xM1vHbb4

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić; tonski snimatelj: Mateja Miljački; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: čuvari prirode Milan Popović, Fedor Vuković, Mile Čuturilov, Stevo Čorokalo, rukovodilac čuvarske službe; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ 2018.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Zrenjanin

broj komentara 0 pošalji komentar