Ovo je Srbija

Do kada će biti zabranjena distribucija i upotreba vode za piće u Velikom Šiljegovcu u okolini Kruševca i kako se meštani snalaze? Na terenu Ljiljana Raičević.

Valjevski kraj ima veliki potencijal za proizvodnju organske hrane. To se posebno odnosi na sela oko hidroakumulacije Stubo - Rovni, koja se nalaze u zaštićenom području veštačkog jezera. Koliko su meštani zainteresovani za takvu proizvodnju, u priči Mihaila Jevtića.

Najstarija programska akcija Radio Beograda "Knjiga solidarnosti" organizuje jednodnevnu razmenu knjiga sa građanima u holu Radio Beograda u Brogradu i u RTS dopisništvu u Kragujevcu. Cilj akcije je pomoć u opremanju biblioteke Prve kragujevačke gimnazije.

Na Evropski dan nauke u Leskovcu - Panađur reciklaže: izložbe, modne revije, istraživanja, praktičan rad, razgovor sa stručnjacima.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Ljiljana Ivanović i Gordana Petrović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]