Kulturni dnevnik

Povodom obeležavanja 150 godina postojanja Narodnog pozorišta, Kulturno-umetnički program Radio-televizije Srbije pripremio je dokumentarno-igrani serijal Narodno pozorište u 10 činova, koji će se emitovati od 21. novembra, svake srede na Drugom programu od 20 časova. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je dramaturg i scenarista ovog serijala Tamara Baračkov.

Ispred zgrade Jugoslovenske kinoteke otkriven spomenik slavnom američkom glumcu srpskog porekla Karlu Maldenu.

Povodom 85 godina Ruskog doma u Beogradu u Centru Sava održan je Gala koncert na kome su nastupili Akademski ansambl pesama i igara ruske armije "Aleksandrov", državni akademski ruski narodni hor "Pjatnicki" i zaslužni umetnik Ruske Federacije Denis Majdanov.

U Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine koncertnim programom Ragazza MIX upriličeno je veče posvećeno ženama kompozitorima.

U Galeriji Prozor otvorena je izložba Tadije Janičića pod nazivom "Pravi se da spavaš".

U okviru Tribine Biblioteke SANU, razgovaralo se o zborniku Slovenska terminologija danas, koji su uredili Predrag Piper i Vladan Jovanović.

Futuristička rašomonijada koja se u novom romanu "Black light" Miomira Petrovića događa u Beogradu na Bulevaru Despota Stefana i Gundulićevom vencu, priča je o mogućem putu u budućnost savremenog sveta.

U Atrijumu Narodne biblioteke Srbije održano međunarodno književno veče učesnika sedme Regionalne konferencije Srpskog PEN centra, koja je u toku u Beogradu.

Bil Kaningem jedna je od velikih njujojrških legendi. Posthumni memoari ovog fotografa su prava lekcija o kreativnosti i stilu.

Urednik: Vojka Pajkić Đorđević

Realizator: Maja Mandić

Montažer: Branislav Bane Popović

broj komentara 0 pošalji komentar