Oko intervju: Aleksandar Vučić

Da li ima izlaza iz aktuelne kosovske krize, o 1918.u Novom Sadu, Podgorici i Parizu, predlogu budžeta i spoljnoj politici Srbije.

Kosovo i Metohija ključna je tema intervjua sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem. Kosovski Albanci po oprobanoj taktici poslednjih decenija incidentima dižu ulog i poboljšavaju svoju pregovaračku poziciju. Ko im to toleriše? Ko su sponzori kosovske politike? Kakvu će poruku Tači da donese iz Vašingtona, od Pompea i Boltona? Koji je manevarski prostor Srbije? Šta će doneti mirni protesti? Šta mogu sada da očekuju Srbi sa Kosova i Metohije?

Teme razgovora sa predsednikom biće i aktuelna 100godišnjica prisajedinjenja Vojvodine i nastanka Jugoslavije. Kako da da Crna Gora 1918.vidi kao istorijski poraz? Kako izgleda Bosna i Hercegovina posle izbora novog tročlanog predsedništva, kojim predsedava Milorad Dodik?

Razgovaraće se i o spoljnoj politici Srbiji, predstojećoj poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona ali i aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Srbiji.

Gost: Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije
Intervju vodi: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]