Ovo je Srbija

Čišćenje Begeja sa 14 miliona evra finansiraju lokalna samouprava i Evropska unija. Predviđena je obnova prevodnica u Srpskom Itebeju i Kleku, izgradnja pristaništa u Zrenjaninu i biciklističke staze od Zrenjanina do granice sa Rumunijom.

Meštani Dragočeva godinama čekaju asfaltiranje puta do Novog Pazara. Do tog sela na padinama Rogozne moguće je doći samo traktorom ili terenskim vozilom.

Učenici Srednje poljoprivredne škole „Sonja Marinković” u Požarevcu proizvode zdravu hranu i prodaju je u svojoj radnji na pijaci. Godišnje naprave 10.000 tegli cvekle i džema od šljiva, kao i 600 litara matičnog soka od aronije.

Zbog velikog entuzijazma i tolerancije u radu sa osmoro učenika dvojezičnog odeljenja Osnovne škole u Uzdinu, učiteljica Tatjana Romanov ovogodišnja je dobitnica pokrajinske nagrade za obrazovanje.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dragana Živojnović i Ljiljana Ivanović 

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]