Ovo je Srbija

U većem delu zemlje pao je sneg. Ima li zastoja u saobraćaju i da li su vozači spremno dočekali padavine i niske temperature, proveravaju naši reporteri iz Vranja.

Meštani podgorskog sela Osečine godinama su čekali da glavni seoski put bude uređen. Nedavno je asfaltirano nekoliko kilometara puta, što će rešiti broje probleme mešatana Osečine. Izveštava Radovan Lazarević. 

O situaciji na Kosovu i Metohiji izveštavaju naši reporteri.

U kragujevačkom Biznis inovacionom centru 60 kandidata, od 18 do 30 godina, proći će obuku za pokretanje posla i dodelu grantova, kao i radnu praksu u tri kragujevačke kompanije. Više u priči Bojane Delibašić.

Na Kadinjači se obeležava 77 godina od bitke u kojoj je, štiteći odstupanje partizanskih snaga, poginuli borci Radničkog bataljona iz Užica. U porodici Đurica u Kačarevu kod Pančeva, kao nekada, okupile su se tri generacije da zajedno obeleže 29. novembar, nekadašnji Dan republike. Na Kadinjači i Kačarevu su Slavica Jovanović i Goran Jovičić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Dragana Živojnović  

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 


 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]