Kulturni dnevnik - specijal likovna umetnost

Gost specijalnog izdanja Kulturnog dnevnika posvećenog likovnoj umetnosti je Ivan Šuletić dobitnik nagrade za crtež fondacije Vladimir Veličković.

Nova faza postojanja najstarije - centralne muzejske kuće u Srbiji započela je novom stalnom postavkom i multimedijalnim spektaklom 28. juna 2018. Nakon dugih redova u danima neposredno posle otvaranja Narodni muzej beleži dobru posetu i tokom redovnog radnog vremena. Izuzetnom izložbom slikara i akademika Marka Čelebonovića završava se program obeležavanja 50 godina postojanja Galerije SANU. U Muzeju savremene umetnosti u 2018. održana je prva retrospektiva - izložba Akcione forme Ilije Šoškića. U 2019. očekuje nas retrospektivna izložba jedne od najvećih svetskih savremenih umetnica Marine Abramović. U Muzeju grada Beograda u zdanju u Resavskoj održana je izložba "Damnjan - Retrospektiva 1965-2018". O "Čudu kakofonije" 57. Oktobarskom salonu reč kritike istoričarka umetnosti Milica Pekić. U Njujorškoj MoMi, kao događaj od izuzetne važnosti, održana izložba o arhitekturi socijalističke Jugoslavije. U Palati Meizlik u Akvileji gostovala reprezentativna izložba Narodnog muzeja "Blago i carevi - raskoš rimske Srbije" .

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija Sanja Redžić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]