Ovo je Srbija

Zbog snega i leda, u Novoj Varoši proglašena je vanredna situacija, a već dva dana, probleme imaju i meštani sela u okolini Ivanjice. Sa zavejanih područja izveštavaju naši reporteri iz Čačka i Užica.

Među najzagađenijim gradovima u Srbiji su Niš, Valjevo, Pančevo, Smederevo i Beočin. Proveravamo da li, i na koji način, lokalne samouprave u tim mestima nastoje da reše taj, višegodišnji problem.

Do kraja godine, sve saobraćajnice u Kruševcu biće „pokrivene” video nadzorom. U Savetu za bezbednost saobraćaja u tom gradu očekuju da će te mere značjano doprineti bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Koliko smo potrošili tokom novogodišnjih i božićnih praznika i kako „preživeti” najduži mesec u godini, proveravaju naši dopisnici iz Jagodine i Kragujevca.

U Opštini Požega, u okviru projekta „Prosledi knjigu”, šest osnovnih škola dobiće „Kutiju od 50 čudesnih knjiga”. Knjižni fond će, na taj način, kvartalno, biti prenošen od jedne do druge škole, Više u priči Predraga Stojkovića.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Dragana Živojnović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

 

 

 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]