Ovo je Srbija

Posledice upotrebe modafinila, koji se pojavio na ilegalnom tržištu i uglavnom ga koriste mladi koji ga naručuju preko interneta, mogu biti ozbiljne - od alergija do psihičkih i srčanih tegoba, upozoravaju farmakolozi. O prevenciji i lečenju razgovaramo sa stručnjakom Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Beogradu.

Zašto iste poreze za penzijsko i socijalno osiguranje plaća i seljak koji je vlasnik nekoliko hektara zemlje i veleposednici koji ostvaruju ogromne prihode? I da li je opravdano da se, zbog neplaćenih poreza, paorima oduzima zemlja, istražuje kolega Simo Budimir.

Za škole u selima Banje i Suvo Grlo kod Srbice, Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je devet kompjutera. Nove mašine će olakšati izvođenje nastave, a najviše učenicima koji pohađaju časove informatike.

Popularni jutjuberi Dušan Vuković Duxa i Aleksandar Mutnjaković Mutni posetili su Gerontološki centar u Subotici i sa najstarijim sugrađanima snimali novi video-klip. Kako je izgledala međugeneracijska komunikacija i druženje videćete u priči Tonija Bedalova.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dragana Živojnović i Gordana Petrović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]