Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je pijanistkinja i kompozitorka Irina Dečermić, dobitnica nagrade Muzika klasika za 2018. godinu. Ona je proglašena kompozitorom godine za primenjenu muziku koju je uradila za televizijsku seriju Koreni u prudukciji RTS-a.

U Čitaonici fonda književnosti Biblioteke grada Beograda, predstavljena je nova knjiga "Atlas pseudomitologije" Svetislava Basare.

U EU info centru počeo je 7. Festival evropskog filma u okviru kojeg će publika do 8. februara moći da uživa u najnovijim ostvarenjima na temu kulturnog nasleđa zemalja Evrope.

U digitalnom Studiju 6 Radio Beograda nastupio je Big Bend RTS-a sa poznatim slovenačkim umetnikom, pevačem i pijanistom, Urošem Perićem, koji se smatra jednim od najboljih interpretatora muzike Reja Čarlsa.

U  Mađarskom kulturnom institutu Collegium Hungaricum upravnik katedre za hungarologiju prof. dr Marko Čudić održao je predavanje o prevodima mađarskog pesnika Mikloša Radnotija koje je uradio naš Danilo Kiš na srpski jezik.

Najavljeno je 10. izdanje Mikser festival.

U Kulturnom dnevniku o rimejku klasika o uštogljenoj dadilji velikog srca, filmu "Povratak Meri Popins" sa Emili Blant u glavnoj ulozi.

Vodimo vas u Pariz na tradicionalni Svetosavski bal.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Maja Mandić
Montažer Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar