Dramski utorak: Kante ili kese

Veliki srpski glumci: Danilo Bata Stojković

Danilo Bata Stojković Danilo Bata Stojković

Povodom osamdesetpet godina od rođenja jednog od najvećih bardova srpskog glumišta Danila Bate Stojkovića "Dramski ponedeljak" u februaru, na programu RTS 2 od 21.05 časova, predstavlja televizijske filmove koje je svojim ulogama obeležio jedan od najvećih srpskih glumaca ikada.

Prvi film iz ciklusa koji smo naslovili "Veliki srpski glumci: Danilo Bata Stojković", a emitujemo ga 2. februara, biće "Kante ili kese". Film je snimljen 1982. godine, po scenariju Gordana Mihića i u režiji Dragoslava Lazića.

Na sastanku kućnog saveta treba da se reši problem iznošenja i bacanja smeća. Dilema je sledeća: da li smeće ostavljati u kante, kao što to čine već godinama, ili u kese, što je novi predlog. Svakako, tokom sastanka, na red dolaze i drugi problemi sa kojima se svakodnevno susreće kućni savet, a samim tim razotrkivaju se i razlike u stavovima kod stanara. Drugim rečima, sastanak je prava prilika za predstavljanje našeg mentaliteta.

Kante ili kese Kante ili kese

Uloge tumače: Danilo Bata Stojković, Maja Čučković, Tatjana Likjanova, Olivera Marković, Petar Kralj, Đorđe Pura, Milutin Butković, Taško Načić.

Kante ili kese Kante ili kese

Urednik ciklusa: Marko Novaković
Režija: Dragoslav Lazić
Scenario: Gordan Mihić
Direktor fotografije: Aleksandar Radosavljević
Scenograf: Vladislav Lalicki
Kostimograf: Lidija Vidmar
Montažer: Radomir Todorović

Kante ili kese Kante ili kese
broj komentara 0 pošalji komentar