Magazin Srbije na vezi

U danima kada u zemlji i našim ambasadama, predstavništvima i institucijama širom sveta slavimo Sretenje, Dan državnosti Republike Srbije, u emisiji" Magazin Srbija na vezi", setićemo se važnih datuma iz istorije našeg naroda.

Govorimo o ulozi i značaju crkve u duhovnom i kulturnom identitetu srpskog naroda u godini kada slavimo 800 godina srpske pravoslavne crkve kao najstarije institucije u Srbiji.
Gosti emisije, književnica Janja Todorović, urednik časopisa " Evanđelist", čiji je trobroj posvećen 800-toj godišnjici autokefalnosti srpske crkve, i grafički dizajner Dušan Todorović, autor multimedijalnog projekta posvećenog istoriji Srba, kroz epohu Nemanjića i srpske zemlje od 1190. godine.

Udruženje pisaca "Sedmica" iz Frankfurta na Majni, dobitnik je ovogodišnje "Svetosavske nagrade" za doprinos očuvanju srpskog jezika, istorije i običaja u dijaspori, više od dve decenije. O dosadašnjem radu i budućim  aktivnostima ovog udruženja, govori književnica Slavica Mastikosa, gost emisije.

Ekskluzivne snimke iz Jerusalima donosi nam operska umetnica Gabrijela Ubavić, prvakinja Bečke i Plzanske opere, koja će u studiju, uz klavirsku pratnju Nevene Račić i tenora Mihajla Otaševića, otpevati "Vinsku pesmu" i "Ovo je Srbija".

Gosti emisije Umetnički centar "Talija", predstaviće se nastupima po svetu, a njihova igračka grupa u studiju, "Igrama iz Šumadije".

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović
Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar