Bunt magazin

Emisija Bunt i ove nedelje vas vodi na mnogobrojna dešavanja, koja će se održati u predstojećim danima.

Branka Glavonjić
Branka Glavonjić

Posebnu pažnju vam skrećemo na prvo izdanje Hali Gali - događaj, festivalskog tipa koji će se održati 23. februara u Drugstore-u. Ovaj događaj donosi lični pristup sceni i predtsavlja vid borbe bendova mlađe generacije da osvoje nove prostore i publiku. U klubu Drugstore postojaće nekoliko bina, postavljenih u različitim prostorijama, odnosno sobama. U sobi "Noćne more" nastupiće: Eva Ras, Limbo Lighting, Nike Eyes, Palms Voice, Genomelectronics, Bleach, Andria i Aaska. U "Crnoj sobi" nastupiće Buč Kesidi, sv. Pseta i Dogs in Kavala, a u "Novoj sobi" Gazarpazorp, Sitzpinker i Vizelj. Tim povodom, gost ovonedeljnog Bunt Retroaktiva je jedan od inicijatora i organizatora događaja, basista grupe Vizelj - Aleksa Nedić.
Istog dana u Domu omladine, irski pank sastav iz Beograda - Cassidy Brewery, koncertom će proslaviti deset godina rada i postojanja na sceni. Bend iza sebe ima jedan album, koji su izdali za Menart izdavačku kuću, a za Bunt otkrivaju zanimljivosti u vezi priprema za sledeći album.

Za subotu, 23. februara, Blender je pripremio spektakularnu žurku, za koju je zadužena velika svetska zvezda elektornske scene - Hot Since 82. Među domaćom podrškom naći će se i Andrija Antić, poznatiji kao Andrew Meller - ime koje postaje sve popularnije u celom svetu. Njegove trake su puštali Carl Cox, Nicole, Moudaber, Paco Osune, Nakadie. Pored njega, kao domaća podrška na velikoj žurci, nastupiće i Wise D & Kobe Ido.

Katarina Vujović
Katarina Vujović

Sarajevska grupa Činčila uveliko radi na drugom albumu, koji planiraju da objave sredinom godine za izdavačku kuću Lampshade Media. Drugi album su najavili singlom "Egomanijak", a nedavno su objavili i drugi spot za pesmu "Marš na mars". Njihovu posetu Beogradu smo iskoristi za druženje i zanimljive priče, koje vam donosimo u večerašnjem izdanju Bunta.

Predstavljamo vam i novi muzički projekat KJTB, iza kojeg stoji Ranko Stanojević. KJTB počinje da živi kao streetwear izraz krajem 2014. godine, da bi se uskoro pretočio i u muzički koncept, kojim Ranko želi sceni da ponudi nešto drugačije. Nedavno je objavio spot za pesmu "Draga, draga", koji je sniman na jugu Italije i Malti.

Zajedno biramo hit februara na Top listi Bunt - pogledajte kako su vaši glasovi uticali na stanje liste.

Autor: Branka Glavonjić
Novinarka: Katarina Vujović
Reditelj: Jovan Bačkulja

broj komentara 0 pošalji komentar