Oko magazin: Laslo Đere, tihi heroj sa severa Bačke

Šta u Senti kažu kakav je tip taj njihov Lacika a šta misle teniski stručnjaci koji su mu dometi i da li može bolje i od trenutne 37. pozicije na svetu?

Laslo Đere, prvi je srpski teniser posle Novaka Đokovića koji je osvojio ATP turnir iz kategorije 500. Ovaj veliki uspeh mladi Senćanin postigao je u Riju a nakon pobede u finalu govorom je rasplakao publiku. Šta u Senti kažu kakav je tip taj njihov Lacika a šta kažu teniski stručnjaci koji su mu dometi, da li može i bolje od trenutne 37. pozicije na svetu?

Natali Loazo, francuska ministarka zadužena za evropske integracije smatra se osobom od poverenja predsednika Makrona. U Beograd je donela ne baš lepe vesti kad je reč o oblasti koja je njen resor. Uz prigodne reči da Srbija u svakom smislu jeste deo Evrope rekla je i da je sadašnej stanje Evropske unije takvo da novog pridruživanja neće biti. O tome i o aktuelnim srpsko francuskim odnosima Natali Loazo govori za Oko magazin.

Gorislav Papić
Gorislav Papić

Njegovi neprijatelji bi rekli da je i on blizak predsedniku Makronu. Uostalom, francuski predsednik ga je odlikovao legijom časti. Njegovi fanovi kažu da je trenutno najbolji svetski pisac i da sa politikom ima veze utoliko što je svaki njegov roman proročanski. U najnovijem romanu Serotonin predvideo je francusku seljačku bunu odnosne "žute prsluke". Srpski prevod
Serotonina, kao treći u svetu pojaviće se u petak a on ne bi bio kontroverzan da nije odbio da knjigu promoviše u Švedskoj i Nemačkoj ali u junu dolazi u Srbiju. Na njegov niko ne zna koji rođendan priča o Mišelu Uelbeku i njegovom novom romanu.

Urednik emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar