Kulturni dnevnik

Gosti Kulturnog dnevnika su članovi LP dua, pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, povodom koncerta u subotu, 2. marta u Kolarčevoj zadužbini sa muzikom za dva hibridna klavira.

Pijanista Jevgenij Sudbin premijerno je nastupio pred beogradskom publikom. U Udruženju kompozitora Srbije održana je jubilarna, trideseta tribina "Novi zvučni prostori" Centra za muzičku akciju. U okviru studijskog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, beogradski vizuelni umetnik, profesor emeritus Čedomir Vasić, održao je predavanje na Koledžu Lafajet u Istonu i priredio izložbu "Promenjive slike / pomeranje viđenja".

U emisiji govorimo i o okruglom stolu o budućnosti priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, izložbi posvećenoj arheologu Miloju Vasiću, otvorenoj u Biblioteci SANU, kao i o srpskim filmovima na ovogodišnjem Festu. Predstavljamo RTS-ova izdanja - "Antologiju šaljivih narodnih pripovedaka" i novi dokumentarni serijal "Balkan!".

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar