Autoportret: Olga Dimitrijević

Gošća emisije Autoportret je jedna od vodećih dramskih autorki nove generacije - Olga Dimitrijević. Ova spisateljica, rediteljka, kritičarka i izvođačica napraviće osvrt na sve sfere svog rada u razgovoru sa teatrologom Ivanom Medenicom i dramskom spisateljicom Majom Pelević.

U rubrici Ko sam ja biće reči o kritičarskom radu Olge Dimitrijević, koji je Ivan Medenica pratio kao njen profesor i mentor, a on će napraviti i sopstveni osvrt na dramsko stvaralaštvo ove spisateljice. Olga Dimitrijević će govoriti o motivima koji se vezuju za njen rad i temama koje u svojim dramama istražuje. Olga Dimitrijević Olga Dimitrijević

O rediteljskom i izvođačkom iskustvu, Olga Dimitrijević će govoriti u segmentu Dekonstrukcija, sa svojom saradnicom i prijateljicom Majom Pelević. Njih dve će u razgovoru, između ostalog, otkriti i kako su došle na ideju da naprave predstavu Sloboda je najskuplja kapitalistička reč, te šta za pisca znači kada režira i izvodi svoj tekst.

Tajno mesto Olge Dimitrijević je Banjica, a u rubrici Moj izbor govori kako je na nju uticala predstava Ane Tereze de Kersmaker.

Razgovor u studiju moderira Snežana Stamenković Jojić.

Urednica i scenaristkinja emisije: Tamara Baračkov
Reditelj: Milan Jovanović

broj komentara 0 pošalji komentar