Srbija na vezi

Krajem 2015. godine Savez Srba iz regiona je pokrenuo evidentiranje imovine prognanih Srba na teritoriji Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Rezultat ove ankete su 10 322 porodice koje su prijavile svoju imovinu u pomenutim zemljama. Šta je zapravo svrha ove evidencije?

To je tema večerašnjeg izdanja emisije "Srbija na vezi", o kojoj razgovaramo sa predsednikom Saveza Srba iz regiona Miodragom Lintom.

Kao i obično, kolege iz TV produkcije ZVO Vukovar pripremile su priču o životu Srba u Hrvatskoj. Ovoga puta posetili su mesto Cetina, koje se nalazi na izvorištu istoimene reke, u podnožju planine Dinare. Prirodne lepote ovog dalmatinskog kraja i svakodnevicu njegovih meštana prenosi nam Vaska Radulović.

Ove godine navršilo se 35 godina od smrti čuvenog srpskog i jugoslovenskog književnika Branka Ćopića, a njegova kuća u rodnim Hašanima (Bosna i Hercegovina) još uvek nije obnovljena. Šta je razlog tome, istraživale su kolege iz Radio Televizije Republike Srpske.

Diana Đurić Kondić, urednica RTV Varoš iz Budimpešte zabeležila je događaj kojim je u Ambasadi Republike Srbije obeleženo 20 godina od početka NATO agresije. 

Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić

Reditelj Maja Mandić

 

broj komentara 0 pošalji komentar