Kralj Petar I

Šesta epizoda: Iako Austrougari imaju više ljudstva i naoružanja, srpska vojska ima nešto mnogo značajnije - iskustvo iz dva balkanska rata. Ovo će biti od velike važnosti tokom Cerske bitke, prve u nizu koji Srbiju čeka. Šestu epizodu serije "Kralj Petar I" pogledajte 14. aprila u 20 časova na Prvom programu RTS-a.

Uoči Cerske bitke, srpski vojnici u jedinici podnarednika Živote Radojčića raspoređuju se na vojne funkcije. Marinko Spasojević iz sela Slovac, iako bez vojnog iskustva, dobija svoja zaduženja, ne sluteći da će uskoro morati da se suoči sa pravim licem rata.

Bežeći od Austrougara koji su mu ubili roditelje, dečak Momčilo završava na bojnom polju, spreman da ih osveti. I dok na planinama vojska raspoređuje topove, pešadijci čekaju na znak regenta Aleksandra i generala Stepe Stepanovića, koji će usmeriti tok ove čuvene bitke. Tokom bitke na Ceru ukrstiće se putevi, ne samo austrougarske i srpske vojske, već i životni putevi Momčila, Marinka i Đorđa Karađorđevića.

Šesta epizoda serije "Kralj Petar I" emituje se u nedelju 14. aprila u 20 časova na Prvom programu RTS-a. Reprizu možete pogledati naredne nedelje, 21. aprila u 16 časova.

Urednik serije: Dunja Petrović
Reditelj: Petar Ristovski
Scenaristi: Vladimir Ćosić, Milovan Vitezović, Petar Ristovski
Igraju: Lazar Ristovski, Marko Baćović, Ljubiša Savanović, Aleksandar Vučković, Marko Todorović, Tihomir Arsić, Milan Kolak, Danica Ristovski, Ivan Vujić, Tanasije Uzunović, Branko Jerinić, Svetozar Cvetković, Miodrag Krivokapić, Nebojša Milovanović, Radovan Vujović i mnogi drugi
Direktor fotografije: Dušan Joksimović
Kompozitor: Miodrag Cicović
Scenograf: Aljoša Spajić
Kostimograf: Boris Čakširan
Montažeri: Lazar Predojev, Milena Predić
Produkcija: Radio-televizija Srbije
Izvršna produkcija: "Zilion film" - Lazar Ristovski

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 14. apr 2019, 20:46) - anonymous [neregistrovani]

Iskustva iz balkanskih ratova?

Pa što ne pobedismo rat onda?
Zašto ne pobedismo Drugi sv rat?
Zašto posle oba rata Srbi sve daju da odu bas u Nem i Aut, beže iz Srbije i ne nameravaju da se vrate, vec zauvek ostaju tamo?