Koridori

U ovonedeljnom izdanju emisije o saobraćaju i strategiji razvoja "Koridori" gledaoci će moći da vide kako izgleda južni krak Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru. Najavljeno je da će do kraja ovog meseca u građevinskom smislu Koridor 10 biti završen. Prvi automobili ovom trasom na putu ka Grčkoj trebalo bi da prođu pre letnje turističke sezone.

Imaćete priliku da vidite i kako su tekli radovi na postavljanju prvog od tri dela čelične konstrukcije mosta preko reke Save kod Ostružnice, koji je sastavni deo obilaznice oko Beograda, odnosno međunarodnog putnog Koridora 10.

Goran Maslar, urednik emisije
Goran Maslar, urednik emisije "Koridori"

Izradnja prve brze pruge u Srbiji je u toku. Na delu trase između Beograda i Novog Sada, u mestu Čortanovci u toku je izgradnja vijadukta i tunela. Reč je o jedinstvenim objektima železničke infrastrukture u našoj zemlji, kako po svojim karakteristikama tako i veličini.

Beograd je ove sedmice domaćin najvećeg sajamskog događaja u građevinskoj industriji u regionu Jugoistočne Evrope. Saznaćete šta će biti predstavljeno na 45. Međunarodnom sajmu građevinarstva, koji se ove godine održava pod sloganom "Budućnost gradimo sada".

Urednik emisije "Koridori": Goran Maslar

broj komentara 0 pošalji komentar