Srbija na vezi

Ovog četvrtka gosti emisije "Srbija na vezi" su Miodrag Ilić, autor knjige „Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje" a za dobru atmosferu pobrinuće se gitarista i kompozitor iz Nemačke, Zlatko Manojlović. O vestima širom sveta izvestiće nas naši dopisnici.

Autor knjige „Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje" Miodrag Ilić će, na poziv Srpskog kulturnog foruma iz Beča, tamošnjoj publici predstaviti istorijat kulture ishrane u Srbiji.

Srpsko pozorište Toronto nedavno je proslavilo jubilej 15 godina rada. Njihova predstava „Maratonke trče počasni krug" ostala je u sećanju publike u najvećem ontarijskom gradu. Svake godine organizuju tematsko veče prikupljajući sredstva za buduće projekte. Ovogodišnja tema je bila „ I mi imamo talente". Iz Toronta izveštava Branka Dikanović Trbojević.

Na široj teritoriji Čikaga, pored Manastira Svetog Save i Nove Gračanice, postoji i ženski manastir. To je manastir Rođenja Presvete Bogorodice koji se nalazi u severnoj Indijani. Naši ljudi značajno pomažu njegov rad, a ovih dana je održano dobrotvorno veče u sali srpskog sabornog hrama u Čikagu koje je okupilo značajan broj donatora. Izveštava Aleksandar Žigić.

Arno Gujon
Arno Gujon

Nedavnu posetu velikog humaniste Arno Gujona Beču, ekipa emisije „Spona", urednice Vere Marjanović, iskoristila je da uradi njegov TV portret. Arno je govorio o svom odrastanju u Grenoblu, o svojoj familiji, naročito o dedi i ocu, od kojih je kao dete slušao o srpsko-francuskom prijateljstvu.

U Udruženju književnika Srbije poznati prozaista i povratnika iz Namačke i Poljske dijaspore Janko Vujinović je posle četiri i po decenije objavio i promovisao drugu zbirku poezije. Tamo je bio i naš kolega Vladan Rakić.

Zlatko Manojlović
Zlatko Manojlović

Muzički gost emisije je gitarista i kompozitor Zlatko Manojlović koji već više decenija živi i radi u Nemačkoj.

Boban Kovačević
Boban Kovačević

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar