Magazin Srbije na vezi

U ovonedeljnom izdanju Magazina Srbije na vezi rediteljka Marija Vukić predstaviće film "Električni orgazam za ljude budućnosti", Marko Lopušina novu knjigu o Srbima u Nemačkoj, videćete kako su Srbi u Las Vegasu proslavili Uskrs...

U danima kada će Beograd biti domaćin 12. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma "Beldocs", od 8. do 15.maja, a publika moći da vidi više od 100 premijera domaćih i autora iz celog sveta, na 11 lokacija. Gosti emisije biće Marija Vukić rediteljka filma" Električni orgazam za ljude budućnosti", koji je sniman u Americi i Kanadi o kultnoj grupi sa ovih prostora, i Marko Grba Singh, umetnički direktor festivala.

Najznačajniji deo dijaspore živi u Nemačkoj gde je skoro 500 000 naših ljudi, ističe autor knjige "Srbi u Nemačkoj", Marko Lopušina. O žovotu i radu Srba u Nemačkoj u poslednja tri veka do danas, u našoj emisiji otkriva Lopušina, kao i detalje koji  se nisu našli u knjizi.

Kako su Srbi u Vegasu proslavili Uskrs i koga je srela na svom putu po Americi, u prilogu rediteljke ove emisje, Dragice Gačić.

Branka Dikanović Trbojević iz Toronta izveštava o izvođenju predstave "Gospođa Ministarka" , sa tamošnjim glumcima, na srpskom jeziku. Sav prihod ide u humanitarne svrhe, kao pomoć deci u Srbiji i Republici Srpskoj.

Gost emisije, Veselin Ćetković, osnivač udruženja "Istinski prijatelji od Subotice do Sutomora", koje ove godine slavi 55 godina postojanja. Pod njihovim okriljem su i "Dani Zagrađa" koji će ove godine obeležiti 25 godina i okupiti mnoge stvaraoce na kulturno-zabavno-sportskoj svetkovini u Srbiji i Crnoj Gori.
Muzički gosti na ovoj manifestaciji, a i naši u studiju biće, violinistkinja Tatjana Olujić,  vokalni solista Danka Stojiljković i guslar Rajko Radović.

Urednik, Suzana Gvozdenović Puzović
Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar