Velika iluzija

Posle filmova "Guča", "Jagoda u supermarketu", "Travelator" reditelj i scenarista Dušan Milić koji je u "Krupnom planu" Velike iluzije, krajem maja počinje snimanje psihološkog trilera "Mrak". Film je inspirisan istinitom pričom srpske porodice koja je nakon ratnih sukoba 90-ih, uz strah i mučenja ostala da živi na svom ognjištu, u enklavi na Kosovu I Metohiji.

U susret 72. Kanskom festivalu, jednom od najvećih festivala gde umetnički filmovi započinju svoj život, ovaj bioskopski maj će i kod nas biti u znaku autorskog filma. Dušan Milić, reditelj Dušan Milić, reditelj

Govorimo o "Devojci" u režiji belgijanca Lukasa Donta, čiji je san da postane balerina i o "Sutonu" austrougarske imperije uoči Velikog rata iz vizure oskarovca, mađarskog reditelja Lasla Nemeša.

Iz rakursa filmske kritičarke Kristine Đuković analiziramo Netfliksovu adaptaciju kultnog romana Širli Džekson "The Haunting of Hill House".

Dušan Milić i Sandra Perović Dušan Milić i Sandra Perović

Uz "Premotavanje" se prisećamo na Kanskog pobednika 1990. - filmski klasik Dejvida Linča "Divlji u srcu".

U rubrici "Kontraplan" je proslavljeni italijanski sineasta Marko Belokio koji se na predstojećem filmskom festivalu u Kanu ponovo takmiči za Zlatnu palmu, sa novim filmom sa filmom "Izdajica".

Sandra Perović Sandra Perović

Autor i urednik: Sandra Perović

Saradnici: Jelena Carević, Zoran Janković

Realizacija: Tijana Todorović, Svetlana Perović, Marko Jeftić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar