Znanje imanje

Za opstanak i razvoj sela važno je da podržimo žensko lice agrobiznisa.

Nežna, ljubazna a snažna, ženska energija može da uskladi sve što hrana traži. U tanjiru se ogleda i naša potreba i zadovoljstvo i harmonija ukusa, mirisa, boja i oblika. Sve to treba da upakujemo u posao koji će da poštuje ekonomiju i ekologiju.

Zato u ovom izdanju Znanja imanja govore: Ljiljana Paušič-Mojić - pravnica pre deset godina rešila da kancelariju zameni farmom, tako je koziji sir iz Jaska ušao na listu ukusa sveta.

Mirjana Bojović - pedagog somelier uči nas na padinama Fruške Gore kako da uparimo hranu lokalnog domaćina sa vinom naših sorti grožđa.

Dana Trnčić - iz Vrnjačke banje proizvodi rakiju od biološki vrednog voća i poštuje simbiozu pčela i voćnjaka. Ponosna je na tri sina, tri snaje i tri unuka.

Nada Letić iz Čeneja je među prvima registrovala organsku proizvodnju i stalno istražuje nove mogućnosti koje pruža odgovornost - i prema sebi i prema prirodi.

Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić
Novinari: Dragana Popov, Ljiljana M. Petrović

broj komentara 0 pošalji komentar
Znanje imanje Znanje imanje

Autor:
Jasmina Nikitović Stojičić

Hrana je naša potreba i zadovoljstvo, a kako da postane dobar biznis? Da li je u poljoprivredi izvozna šansa Srbije i koliko je prepoznajemo? [ detaljnije ]