Magazin Srbije na vezi

Svesrpski sabor


 
Očuvanje osećanja pripadnosti kod dece srpskog porekla u rasejanju i negovanje srpskog jezika, okosnica je "Svesrpskog dečijeg sabora,koji će okupiti decu od 10 do 14 godina sa svih kontinenata, goste Beograda i Srbije, ove nedelje. Magazin Srbija na vezi, vodi vas  na mesta i događaje koji će deci približiti, zemlju svojih predaka.

Šta je sve predviđeno programom , govori Ivana Teodorović Stojanović iz Dečijeg kulturnog centra, koji je jedan od glavnih organizatora manifestacije, zajedno sa Upravom za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova, a pod pokroviteljstvom Predsednika Srbije. "Pozdrav iz Srbije" , koja je i himna ovog događaja, izvešće Hor DKC, sa dirigentom Nevenom Ivanović.

Vodimo vas u Cirih, gde se tradicionalno povodom praznika sv. Ćirila i Metodija održava posebna manifestacija. Ove godine, program je otvorio episkop austrijsko-švajcarski g. Andrej i protojerej dr Miroslav Simijonović u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice, na kome su pored našeg naroda i srpskih diplomata učestvovali i narod i sveštenstvo iz Rusije,
Ukrajine, Belorusije, Bugarske i Makedonije.
Ekskluzivno, njihovi predstavnici govore za Magazin Srbija na vezi.

Za seriju koju ste voleli, "Koreni", glumac Igor Đorđević, nedavno je dobio nagradu grada Beograda, a u našoj emisiji govori i o ulogama koje su pored Đorđa Katića, uticale na njegovu karijeru.

Akademski slikar Šandor Šlajf, prikazaće u našem studiju deo svoje izložbe.

Gost emisije je i Zlatko Manojlović, jedan od najboljih gitarista bivše Jugoslavije koji punih 35 godina gradi uspešnu karijeru u Nemačkoj.


Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović
Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar