Magazin Srbije na vezi

U emisiji Srbija na vezi istraživaćemo srpsku medicinsku dijasporu uoči desetog Kongresa srpske medicinske dijaspore koji će se održati u Beogradu od 20.-22.juna u organizaciji Fondacije princeze Katarine. O stranim strucnjacima i lekarima srpskog porekla iz dijaspore govoriće Prof.dr Ida Jovanović.

O aktuelnim aktivnostima Ministarstva kulture i informisanja, o Danu slovenske pismenosti i o kulturnim povezivanjima Srbije i dijaspore, u studiju ćemo razgovarati s Aleksandrom Gajovićem,  generalnim sekretarom ovog ministarstva. Aleksandar Gajović biće sagovornik  na temu srpska sportska dijaspora, gde će kao dugogodišnji član uprave Omladinskog fudbalskog kluba Beograd, preneti iskustva praćenja naših mladih talenata u svetu sa željom da budu angažovani za srpsku reprezentaciju. Kao novinar i publicista Aleksandar Gajovic će objasniti zašto je knjiga "Za društvo u ćošku" zainteresovala kako čitaoce i ljubitelje priča iz kafane, tako i dijasporu kojoj su uvek zanimljive priče o poznatim i javnim ličnostima, ali iz drugačijeg ugla.

Dvadeset treće Košarkaško evropsko prvenstvo  srpske dijaspore, koje će se održati od 31. maja do  1.juna u Italiji,  uključenjem u emisiju  iz Nemačke,  najaviće košarkaški stručnjak i osnivač  prvenstva Miodrag Pure Radomirović. 

Muzička podrška u studiju je neko na koga će Srbija sigurno tek biti ponosna jeste džez umetnik i pijanista. Kompozitor Dimitrije Vasiljević, prvi srpski doktor nauka džez klavira u Americi.

Urednik i voditelj Jelena Đorđević Popović

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar