Autoportret: Dragoslav Fredi Stanisavljević

Big Bend RTS-a je u svojoj dugoj tradiciji odnegovao izuzetne muzičare. Jedan od njih je Fredi Stanisavljević, prva truba Big Benda i njegov odgovorni urednik poslednjih deset godina.

Gosti Dragoslava Fredija Stanisavljevića su saradnici i prijatelji, trubač solista Big Benda Marko Đorđević i dirigent Big Benda RTS-a Ivan Ilić. Fredija Stanisavljevića i Marka Đorđevića vezuje prijateljstvo dugo trideset godina. U emisiji "Autoportret" će se prisetiti muzičkog sazrevanja, dana provedenih u Filharmoniji mladih "Borislav Pašćan", vremena kada su kao tinejdžeri slušali čuvenog Stjepka Guta u Dubrovniku i kada su odlučili da, posle klasike i roka, žele da ostanu u džezu.

Dragoslav Fredi Stanisavljević i Marko Đorđević
Dragoslav Fredi Stanisavljević i Marko Đorđević

Kako sagledava prošlost Big Benda, a kako vidi njegovu budućnost, Fredi Stanisavljević otkriva u svom "Autoportretu". U emisiji govori i o odluci da 1994. godine ode u Grac na Muzičku akademiju, o nastupima sa svetskim džez zvezdama i odgovara na pitanja Ivana Ilića o umetničkoj odgovornosti i svojim drugim strastima: fudbalu i gastronomiji. Poznati džez muzičar gledaoce vodi na "Tajno mesto", u studio Radio Beograda, a u rubrici "Moj izbor" govori o značaju projekta "Aquarelle". 

Dragoslav Fredi Stanisavljević i Ivan Ilić
Dragoslav Fredi Stanisavljević i Ivan Ilić
Urednik i moderator emisije je Snežana Stamenković Jojić
Scenarista: Tamara Baračkov
Reditelj: Milica Soldatović Mikić
broj komentara 0 pošalji komentar