Na veslu priča: Na metar

„Na veslu priča: Na metar“ Mirjane Frau Kolarski premijerno na RTS…

A šta ako presuši Dunav? Kako će te doneti veslo? Gde će tamburaši? Šta će ti herojski mostovi? Dereglije i viku lađara zameniće šta? Alasima je mesto u muzeju? Ribama na nebu? Ko će isprati grehe? Sve te divne knjige izgubiće mesto radnje. A i životi.

Mirjana Frau Kolarski rođena je 1987. godine u Novom Sadu. Diplomirala je Srpsku književnost u Novom Sadu. Piše poeziju, prozu, književnu kritiku i eseje. Laureat je 32. Festivala mladih pesnika u Zaječaru 2016. godine. Objavila zbirku pesama „Puj, pike“. Dobitnik je nekoliko nagrada na festivalima za kratku priču. Objavljuje u književnoj periodici i na veb portalima. Jedan je od osnivača i urednika onlajn časopisa „Međutim“. Član je Društva novosadskih književnika.

https://youtu.be/zak5D85V0ZE

 Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Aleksandar Kalezić, DP; snimatelj: Marko Ristić, Lav Boka (dron); montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Franc Špes, Davor Čupković, Aleksandar Kocan, Slavko Vrndžić; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Projekat podržali: Grad Novi Sad, Ministarstvo kulture i informisanja, JKP Vode Vojvodine

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar