Ovo je Srbija

Pred samu žetvu, grad u Južnom Banatu, je naneo ogromnu štetu pšenici. Poljoprivrednicima Zlatiborskog, Moravičkog i Kolubarskog okruga, koji osiguraju useve, država subvencioniše 70 odsto vrednosti polise. Više detalja u izveštajima kolega iz Zrenjanina i Čačka.

Najstariji "Tigrov" proizvod iz 1935, čuveni pirotski opanak, već deset godina se izvozi u Japan. Kompanija "Tigar" ugostiće predstavnike japanske Ambasade i firme sa Dalekog istoka koja kupuje opanke.

Na Zlatiboru počinje da radi Kulturni centar. U novoizgrađenom objektu površine 2 hiljade kvadrata, smešteni su pozorište, bioskop i konferencijska sala.

Dva parka u Šapcu u kojima se često u letnjim mesecima krši javi red - čuvaće penzioneri. Na Konkurs se prijavilo pet penzionera, a posao će dobiti dvojica. Radiće tri meseca, počev od prvog jula. 

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Dragana Živojinović i Ivana Miljković 

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević  

 
broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]