Ovo je Srbija

Završava se upis učenika u srednje škole. Na sajtu Ministarstva prosvete objavljene su liste učenika koji će dobiti knjižicu željene škole. Da li je i ove godine najveće interesovanje učenika za medicinske škole i gimnazije proveravamo u Nišu, Čačku i Pančevu.

U Šapcu je delegacija japanskog grada Fudžimija, sa kojima prijateljstvo traje 37 godina. Posetu će iskoristiti i za obilazak industrijske zone i fabrike Jazaki.

Bojnik je jedna od najmanjih opština, ali se o njoj više ne govori kao o jednoj od najsiromašnijih. Počela je izgradnja puteva ka nekoliko sela, kako bi se stanovništvo zadržalo i kako bi voće i povrće koje proizvode lakše stizalo do potošača,

Valjevka Maša Cvetković sa nepunih 12 godina i pet godina treninga plivanja oborila u svojoj konkurenciji tri državna rekorda. Odlična je učenica, iako na treninge do Lazarevca svakodnevo putuje 100 kilometara.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Dragana Živojnović i Gordana Petrović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević  

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]